Name:
Location: Iceland

Thursday, February 23, 2006

Lys og mörke...

Reykjavik er på mange måter en flott by. Spennende, annerledes, oversiktlig, passe stor, levende, voksende....
Men i den senere tid har jeg vært opptatt av det faktum at her - i denne flotte byen, i dette rike (verdens rikeste?) landet, bor det svært mange ulykkelige mennesker. Hver eneste dag möter jeg en del av dem... Så mange er blitt offer for omstendigheter i eget liv som de ikke håndterte. Vi ser det igjen og igjen, igjen og igjen: Rusmisbruk har en STOR, jeg mener KJEMPESTOR del av skylden for at det er slik.
Og slik vil det fortsette å være, for det er INGEN blant de folkevalgte som tar opp hansken og virkelig kjemper en kamp imot denne forferdelige tyranniseringen som finner sted i de mange hjem.
De sitte heller i sine middagsselskaper og löfter glassene - for de skal jo "nyte det gode livet" Fysjameg...jeg er blitt så fanatisk at det er til å bli mörkeredd av, men det er så grusomt å se hvordan mennesker blir ödelagt, hjem blir ruinert, mennesker som i utgangspunktet er skapt til å ære Gud og skaperverket, ender opp som vrak, utspekulerte lögnhalser, voldelige kjeltringer og samfunnssnyltere som er skadet på sjel og sinn for resten av sitt korte liv.
Hvem har egentlig ansvaret?
Er det lov å spörre slik?
Hvem er det som har innflytelse i dette samfunnet? Hvem er det som har "noe med det?"
Hva har vi en regjering og et allting for? De er i hvert fall ikke i stand til å före noen politikk som kan endre på denne tilstanden. De kan i beste fall bevilge noen kroner til ideelle organisasjoner som pröver å gjöre noe for disse ulykkelige menneskene som ödelegger både seg selv og andre.
For all del: Visit Reykjavik! www.visitreykjavik.is - der vil du nok ikke se kulturbyens mörke sider.
Heldigvis er det mer enn nok å se av storslått, vakker natur, mer enn nok av opplevelser å få med seg.
Men det finnes her - som alle steder - en underverden, en ukultur, en dobbeltmoral og en blindhet som er en skam for et moderne, opplyst folk. Opplyst? Det var nå det, da........